Det händer i Jakobstad – prenumerera på nyhetsbrevet 

Nyhetsbrev

Är du intresserad av att veta vad som händer i Jakobstad? Läs det nyaste nyhetsbrevet så hålls du uppdaterad. I stadens invånarpanel Jeppis Gallup frågade man tidigare på våren om invånarnas vilja att prenumerera på stadens nyhetsbrev. Överraskande många var intresserade av att få stadens elektroniska nyhetsbrev. Många föreslog att nyhetsbrevet kunde innehålla information om föreningar som verkar i staden, om hobby- och idrottsmöjligheter och om fritidsverksamhet. Vissa önskade intervjuer med stadens anställda och att man skulle presentera stadens olika enheter och funktioner. En del av respondenterna önskade också att de skulle få information om framtidsplaner, kommande vägprojekt mm.

Stadskansliet beslutade anta utmaningen och publicerar nu det första elektroniska nyhetsbrevet.  I nyhetsbrevet samlar vi aktuella händelser, som också finns i evenemangskalendern på stadens webbplats. Utöver händelserna sammanställer vi i mån av möjlighet information om ärenden som gäller stadens service, till exempel vägarbeten, ändringar i öppettider, evenemang som staden ordnar för stadsborna, lediga jobb som kan sökas genom Kuntarekry och andra saker som gäller stadens verksamhet.

Vi funderade på hur vi på bästa sätt kan informera stadens invånare, men också sådana som bor på annat håll, om stadens verksamhet och vi gick in för elektroniskt nyhetsbrev, berättar stadens förvaltningsdirektör Milla Kallioinen. Tanken är att åtminstone till en början publicera nyhetsbrevet sex gånger per år och om det finns intresse för nyhetsbrevet så ska vi fundera om vi kan publicera det en gång i månaden, fortsätter Kallioinen.

Eftersom det här är det första nyhetsbrevet som staden gör är det möjligt att vi har missat något och är därför tacksamma för er respons. Längst ner i nyhetsbrevet kan du ge ditt betyg för detta nyhetsbrev och du har också en möjlighet att ge öppen respons via länken. Vi ser nyhetsbrevet som ett sätt för staden att förbättra sin kommunikation och kontakt med nuvarande och framtida invånare. Vi är öppna för utvecklingsförslag och tillägg som kan ge nyhetsbrevet mervärde, säger stadens utvecklingschef Johan Lithén.

Prenumerera på nyhetsbrevet här.

Mera information:

Milla Kallioinen, förvaltningsdirektör
milla.kallioinen@jakobstad.fi
tel. 044 785 1651

Johan Lithén, Utvecklingschef
johan.lithen@jakobstad.fi
tel. 044 785 1653