Teaterresa till Wasa teater – Heiman 15.10.2022

Lördagen 15.10.2022

Start från Busstationen i Jakobstad kl. 11.00 (1,5h ledig tid i Vasa innan föreställning)
Wasa Teater kl. 14.00, Kyrkoesplanaden 16

Pris: 45 € (inkl. platsbiljett och bussresa)

Köp din biljett senast 5.10.2022
www.netticket.fi


Scenversionen av Bertells Heiman behandlar liksom boken teman som ensamhet, rädsla, skuld, föräldralöshet men också kärlek och hur den tar sig uttryck och går i arv mellan generationerna. Heiman ser på Finlands historia genom en familjs ögon. Föreställningen befolkas av Elof och Olga, deras grannar och släktingar, bybor, auktionskunder, kyrkobesökare, soldater och förstås, en hare. Musiken och rörelsen har en viktig plats i scenversionen. Berättelsen är sprungen ur den steniga österbottniska myllan och frågar sig vilket pris man måste betala om man aldrig får vara sig själv.

Manuset till teaterföreställningen har skrivits av författaren Ann-Luise själv, med Erik Kiviniemi som dramaturg. Bertell står också för regin.