Jakobstad deltar i kampanjen 100 syytä matkailla Suomessa

Den sjunde omgången av kampanjen 100 syytä matkailla Suomessa som ordnas av Föreningen Finlands turistorganisationer FFTO rf och finländska turistaktörer inleddes 2.5.2023.

100 syytä matkailla Suomessa är den främsta webbplatsen för inrikesturism och erbjuder inspiration och tips för vad man kan se och uppleva runtom i Finland. Webbplatsen finns till för att alla kan hitta idéer för inrikesresor bekvämt på ett ställe – utan huvudlöst surfande i internets djup.

Hemlandets utbud lyfts återigen fram som ett synligt alternativ på kampanjens webbplats, på sociala medier och i riksomfattande digitala kanaler. Utöver de lokala resmålen har kampanjen nya parter som bland annat insjö- och kustfartygstrafiken genom Passagerarfartygsföreningen, nätverket Finlands vingårdar och skärgårdsdelegationen som deltar med två teman. En nytt slags partnerskap inleds med VR, där kampanjen syns på VR:s webbplats och på motsvarande sätt anknyts VR till varje resmål på webbplatsen 100 syytä. Kampanjen är aktiv ända till slutet av september, men webbplatsen lever kvar också efter det.

Jakobstadsregionen deltar i kampanjen för femte gången. Jakobstadsregionens resmål i kampanjen detta år är:

Skata ja Tupakkamuseo – Vanha merimiesten kotikortteli valloittaa: koe Pietarsaaren Skata

Fäboda ja Nanoq – Pietarsaari – arktista menoa ja kuumia biitsejä

Tyynelän Tonttula – Tyynelä on täynnä tonttuja myös kesällä

Grubbon skeittipuisto – Grubbon skeittipuisto: Vauhdikas perheloma Pedersöressä

Toisvesi – Kesän parhaat toast skagenit syödään Toisvedellä Uudessakaarlepyyssä

– Vi vet att finländska turismaktörer har svåra år bakom sig och de utmanande åren fortsätter bland annat på grund av ökade energikostnader och stor brist på arbetskraft. Den internationella turismen återhämtar sig långsamt, eftersom konsumenter i alla europeiska länder har samma problem med ökande levnadskostnader och det är logiskt att det primära sättet att semestra är närturism i hemlandet eller i det närmaste grannlandet. Staden Jakobstad vill för sin del öka kunskapen om Jakobstadsregionen i hemlandet och därför deltar vi i den här kampanjen, säger förvaltningsdirektör Milla Kallioinen.

Läs mer: https://100syyta.fi/

Mera information:

Milla Kallioinen, förvaltningsdirektör, tel. 044 7851 651, milla.kallioinen@jakobstad.fi

Tiina Pelkonen, turism- och marknadsföringsplanerare, tel. 044 785 1208, tiina.pelkonen@jakobstad.fi

Paulina Åkerholm, kommunikationsplanerare, tel. 044 785 1742, paulina.akerholm@jakobstad.fi