Nanoqs sommarsäsong har nyss öppnats

Det arktiska museet Nanoq har öppnat för sommarsäsongen 29.5.

Nanoq invigdes i juni 1991 och är det första arktiska museet i Europa som förevisar Arktis och Antarktis, samt omkringliggande områden. Under åren har museet växt i omfång och utvecklats till ett levande arktiskt kulturcentrum, som årligen besöks av tusentals gäster från olika håll i världen. Museet är samtidigt en tribut till de sista arktiska naturfolkens kultur. Museets namn Nanoq är grönländska och betyder isbjörn. Vid Nanoq kan man bekanta sig med arktiska folkslag, kulturer och seder, samt höra spännande historier från berömda expeditioner till nord- och sydpolen.

Nanoq har öppet 29.5-31.8 alla dagar kl. 11-18. Under midsommarhelgen 23-25.6 är museet stängt. Övriga tider enligt överenskommelse.

Läs mer: https://www.nanoq.fi/sv/