Verkställande direktören för Visit Jakobstad Ab har valts

Verkställande direktören för Visit Jakobstad Ab har valts

Matilda Engström har utnämnts till Visit Jakobstads nya och första verkställande direktör. Innan rollen som verkställande direktör för Visit Jakobstad har Engström haft mångsidiga turism- och marknadsföringsuppgifter på Wasaline, Tallink och Stadshotellet i Jakobstad. Just nu fungerar Engström som chef för småbarnspedagogik vid staden Jakobstad. Engström inleder sitt nya arbete 1 januari 2024.

Jag är glad över min nya uppgift i ledningen av Visit Jakobstad. Turismen i Jakobstadsregionen är på uppgång, här finns vacker natur, utmärkt service, fascinerande historia, gästvänliga människor och modiga företagare. Utgångspunkterna är alltså utmärkta, sammanfattar Matilda Engström.

Engströms mångsidiga erfarenhet av turism- och marknadsföringsarbete samt viljan och motivationen att utveckla och utvidga organisationen var en stark faktor vid valet, berättar Milla Kallioinen, styrelseordförande för Visit Jakobstad Ab. Visit Jakobstad fortsätter rekryteringen och till näst anställs en innehållsproducent till bolaget.

Mera information:

Visit Jakobstad Ab:s styrelseordförande Milla Kallioinen, tel. 044 785 1651, milla.kallioinen@jakobstad.fi