Rusk firar sitt 10-årsjubileum 21-25.11.2023

Rusk – Internationell kreativitet den mörkaste tiden på året – är en musikfestival som årligen arrangeras i Jakobstad och där högklassig kammarmusik kombineras med olika konstformer.

Under en veckas tid bjuder man på konserter där finländska och utländska musiker presenterar både klassiska och mer sällsynta eller nykomponerade kammarmusikverk. Huvudsaklig samlingsplats är Schaumansalen som finns i stadens absoluta centrum men evenemangen söker sig också vidare ut i den omkringliggande närmiljön.

Festivalen grundades år 2013 av klarinettisten Christoffer Sundqvist och tonsättaren Sebastian Fagerlund som båda fungerade som festivalens konstnärliga ledare under åren 2013-2019. Från och med 2020 verkar dirigenten Anna-Maria Helsing som konstnärlig ledare för Rusk Kammarmusik i Jakobstad.

Läs mer om Rusk – Kungligt kalas och bekanta dig med programmet: https://ruskfestival.fi/