Fritiden är viktig för finländarna. Dagstidningarna och de lokala tidningarna informerar om vad som sker under dagen. På din stads eller kommuns webbplatser finns också information om lokala evenemang. Österbottens evenemangskalender.

Möjligheterna att studera i Finland är många. Arbetarinstituten och medborgarinstituten ordnar kurser till förmånligt pris. Du kan gå kurser i språk, matlagning eller handarbete. Många går kurser i musik eller motion.

Finländarna läser mycket och därför finns det många bibliotek i Finland. Du kan låna böcker gratis från biblioteket. Biblioteken har också tidningar och böcker på olika språk. Bibliotekskortet är gratis. Bibliotekskortet får du från biblioteket.

På fritiden kan du gå på museum, teater eller bio. I Finland dubbas inte filmerna till finska. Filmerna textas till finska och svenska och visas på originalspråk.

Många organisationer, såsom Finlands Röda Kors, ordnar verksamhet för personer från olika kulturer. Många invandrare har även grundat egna föreningar.

Läs mera om fritidsaktiviteter i

Är du föräldraledig och vill träffa andra och öva språk? Vi har sammanställt en kalender med aktiviteter som passar just dig.