Hitta ditt drömhem i Jakobstad

Drömmer du om en egen tomt i en lugn småstad, nära till all service?

Staden Jakobstad erbjuder gott om tomtalternativ för småhusbyggare. De lediga tomterna ligger alltid inom den befintliga stadsstrukturen, så det är nära till all service. Man kan antingen köpa eller arrendera en tomt.

Staden kan också för tillfället erbjuda flera attraktiva tomter i olika stadsdelar. Du kan bekanta dig med stadens utbud av småhustomter här. Stadens mätningsavdelning betjänar stadsborna när det gäller att hitta en lämplig tomt och reservera den.

DSC 0729

Byggnadstillsynen hjälper byggare

När du har hittat den tomt eller bostad som passar just dig, är det tid att börja bygga och renovera. Först ska du anställa en huvudplanerare, sedan är det bra att ta kontakt med byggnadstillsynsbyrån för en första förhandling.

Stadens byggnadstillsynsbyrå ger råd och betjänar byggarna genom hela byggprojektet. Byggnadstillsynen fungerar i nära samarbete med mätnings- och planläggningsavdelningen för att skapa en trivsam och trygg boendemiljö för alla Jakobstadsbor.

Du kan bekanta dig med den nyaste versionen av Byggarens guide och andra handböcker som vi utarbetat här.

DSC 65

Kanske söker du en ägar- eller hyresbostad nära naturen, men inte långt från vårt livskraftiga centrum?

I Jakobstad finns ett bra och mångsidigt utbud av bostäder att hyra eller köpa, priserna är också klart lägre än i huvudstadsregionen och i stora tillväxtcentra. Det är lätt och bekvämt att bo i ett flervånings- eller radhus i den kompakta staden, då både rekreationsmöjligheterna i naturen vid havet och stadens tvåspråkiga service är nära till hands.

Mer information om staden Jakobstads hyresbostäder och om bostäder för äldre och studerande hittar du här.

Privatägda bostäder, som är till salu eller hyrs ut, annonseras i lokala dagstidningar och på olika annonssidor, bl.a. findit.fi och tori.fi, eller via privata fastighetsförmedlare.

Vill du etablera ditt företag i Jakobstad och behöver en ledig affärslokal eller tomt?

Under rubriken Näringsliv på stadens webbplats har vi sammanställt information om företagsamhet, t.ex. om affärslokaler och tomter. Dessutom betjänar Jakobstadsnejdens utvecklingsbolag Concordia regionens företag och ger råd.