Vuxna på stan

Vuxna på stan är en frivillig verksamhet som arrangeras av ungdomsbyrån och ungdomsstationen Fiilis under större helger.

Syftet med verksamheten är att trygga vuxna personer kan finnas till hands när många barn och unga rör sig på stan kvälls- och nattetid.

Vi använder en röd väst med texten ”Vuxna på stan” och vi brukar röra oss mest i centrum av Jakobstad. Vi går parvis eller flera tillsammans.

Vi är inte ordningsvakter. Vi har t.ex. inga specialrättigheter att granska fickor, väskor eller tömma någons ölflaska. Vi är inte heller en första hjälp-grupp. Vi är vuxna som vill visa att vi bryr oss och unga kan vända sig till oss om de vill.

Vi är försiktiga och undviker att gå in i risksituationer. Vid en risksituation (t.ex. olycksfall, slagsmål, medvetslöshet) ringer vi alarmcentralen 112.

Staden har en olycksfallsförsäkring som gäller under verksamheten, men vi hoppas att den inte behövs.

Man får en matbiljett som kan användas som betalning under samma kväll/natt. Staden Jakobstads ungdomsavdelning bjuder på detta.

Det att man deltar betyder inte att man måste vara ute hela natten, man kan komma överens om tiderna. Det att man deltagit en gång innebär inte heller att man binder sig att delta igen.

Ge gärna respons om verksamheten och tveka inte att ta kontakt om du är intresserad.

jeppisvuxna@gmail.com

David Sandström ungdomsstatationen Fiilis 040 805 1216

Tiina Höylä-Männistö ungdomssekreterare 044 785 1567