Simskolor för barn

Idrottsbyrån arrangerar simskolor för barn i åldrarna 5 år och uppåt. För yngre barn ordnas babysim och simlekskola (2-4 år) se mera info HÄR.

Simskolorna präglas av lekfull undervisning där målsättningen är att barnen genom lekar och roliga övningar ska lära sig simma. Stor vikt sätts vid att alla barn ska trivas i såväl simskolan som i vattnet och att barnen ska få en positiv inställning till simningen. 

Under simskolorna har barnen möjlighet att avlägga märkesprestationer, ett märke ingår i kursavgiften. Ifall barnen tar flera märken under kursens gång så tillkommer en avgift på 3,00 €/märke.

Kursavgiften betalas i kassan vid första kurstillfället. I kurspriset ingår inträde till simhallen både för ett barn och en vuxen. Barnet får då ett eget 10 gångers simkort med sitt namn på och den vuxna får vid varje kurstillfälle lösa ut ett assistent kort från kassan. Den medföljande vuxna ( över 15 år) hjälper barnet i omklädningsrummet och duschrummet. Under själva simkurstiden kan den vuxna titta på eller simma själv.

Som simlärare fungerar Patrik Kulla & Sara Fagerholm

Anmäl dig här.

Uintimerkkien suorittaminen - Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto

I simskolan avlägger vi simmärken som utfärdats av Finlands Simundervisnings- och Livräddningsförbund rf (FSL).

Simmärkesystemet är utvecklat för att stöda barn att lära sig simma. Dess huvudsakliga mål är att inspirera barnen att vilja bli duktigare genom att få ett simmärke och diplom som bevis över sin prestation.

HÄR kan du läsa mera om vad som krävs för de olika märken.

Simskolor Sommaren 2023

Nybörjarkurs

Nybörjarkursen är ämnad för barn som inte ännu är simkunniga. I nybörjarkursen övar vi vattenvana, att doppa huvudet, att flyta på rygg och mage, att glida och att hoppa från kanten. Vi bekantar oss också med de elementära simsätten. Målet med kursen är att barnen skall lära sig flyta och glida på rygg och mage, samt lära sig simma 10m.

  • 5.6-16.6.2023 kl. 09:00-09.45 Pris: 100 € (10 ggr)

Fortsättningskurs

På fortsättningskursen fortsätter vi att öva de olika simsätten. Vi övar också längd- och djupdykning, samt olika hopp. Målet med kursen är att förbättra simtekniken, samt att lära sig simma 25m på rygg och mage.

 5.6-16.6.2023 kl. 10:00-10.45 Pris: 100 € (10 ggr)

Anmälningen till sommarens kurser öppnar den 10.5.23 kl.8.00. Du kan anmäla dig HÄR.

Hittar du ingen kurs som passar dig eller som det finns lediga platser till kan du skicka en intresseanmälan som mejl till simlärare Patrik Kulla ( se kontaktuppgifter nedan).

Kontakta oss

Patrik Kulla

Patrik Kulla

Simlärare

Motion och idrott

patrik.kulla@jakobstad.fi

044 785 1334